Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România a transmis publicității mai multe date importante despre deschiderea aplicației de accesare a finanțărilor destinate SRL-D.

Potrivit PTIR, Ministerul Energiei, Mediului de Afaceri si IMM-urilor a anunțat, la solicitarea HotNews,  că 10 septembrie 2015 este noua dată estimativă de lansare a Programului pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii debutanţi în afaceri.

Lansarea programului este condiționată de publicarea în Monitorul Oficial a procedurii de implementare a programului și definitivarea aplicației informatice de înscriere, care sunt vizate a se realiza până pe data de 4 septembrie 2015.

Programul SRL-D este dedicat oricărei persoane fără experiență în afaceri care își deschide pentru prima dată o firmă. Fiecare plan de afaceri va primi de la bugetul de stat maximum 10.000 de euro respectând următoarele condiții:

– Alocație Financiară Nerambursabilă – maximum 50% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente proiectului, dar nu mai mult de 44.821 lei/ beneficiar;

– Contribuție proprie sau credit bancar – minimum 50% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente proiectului.

 

Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România

Str. Spătarului nr. 30, Sector 2, București

Tel: +4 031 824 15 92

Fax: +4 031 824 15 93

office@ptir.ro

www.ptir.ro