Programul de finanțare pentru SRL-D se adresează întreprinzătorilor debutanți în afaceri, în vederea stimulării înființării și dezvoltării microîntreprinderilor. Pentru anul 2015, bugetul total al programului este de aproximativ 30 de milioane de lei, guvernul estimând un număr de circa 600 de beneficiari. Anul acesta, programul de înscriere se deschide pe data de 24 August și poate fi accesat timp de 10 zile.

Finanțarea în cadrul programului SRL-D se acordă pe principiul rambursării. Pentru ca un tânăr antreprenor să beneficieze de ajutorul maxim de fonduri nerambursabile de 10000 Euro, este necesar ca acesta să dețină deja suma de 20000 Euro, din care 50% sunt contribuția proprie la dezvoltarea afacerii, urmând ca ceilalți 10000 Euro sa îi fie rambursați de către stat prin cereri de plată. Mai exact, este necesar ca antreprenorul să investească mai întâi toată suma de 20000 Euro, iar statul sa îi ramburseze apoi jumătate.
Înscrierea pentru programul SRL-D se face online, printr-o aplicație electronică deschisă pe site-ul Direcției Politici Antreprenoriale și Implementare Programe pentru IMM, promovând astfel transparența procesului de selecție și eliminând subiectivismul evaluatorilor. De asemenea, pe site-ul DPAIPIMM va fi disponibilă și lista cu toate documentele necesare înscrierii în program.
Există o serie de reguli care se aplică în cazul participanților în programului SRL-D:
• Să fie debutanți, adică să înființeze pentru prima data o afacere
• Să nu fie acționari sau asociati la o altă întreprindere
Ca și condiții de eligibilitate, întreprinderea trebuie:
• Să fie înființată de un antreprenor debutant
• Să fie SRL-D, microîntreprindere
• Să nu aibă mai mult de 5 coduri CAEN (clase de activitate)
Alte obligații ale beneficiarilor programului SRL-D:
• Să notifice în scris Oficiul teritorial al Direcției Politici Antreprenoriale de care aparține atunci când își fac un SRL-D
• Să reinvestească cel puțin 50% din profitul pe anul fiscal anterior
• Să angajeze și să mențină cel puțin 2 angajați cu contract pe perioadă nedeteminată timp de cel puțin 3 ani cât durează monitorizarea de la stat

Pentru facilitarea accesului la fonduri, limita maximă de vârstă de 35 de ani pentru aplicanți a fost eliminată, la cererea mediului de afaceri.

Una dintre cele mai importante condiții de eligibilitate în program este deținerea de către aplicant a diplomei de competențe antreprenoriale recunoscute ANC, aceasta valorând 10% din punctajul total al finanțării.
Pentru a obține diploma certificată ANC gratuit, dar și pentru a te asigura că știi toți pașii necesari accesării finanțării de 10000 Euro, rezervă-ți un loc la Curs Antreprenoriat.

Ce este Curs Antreprenoriat?
Este un program intensiv de pregătire și acreditare pentru tinerii antreprenori sau pentru cei care doresc să-și înceapă propria afacere.
Curs Antreprenoriat oferă participanților instruire privind înfiinţarea şi gestionarea unei afaceri, îndrumare privind accesarea finanțării pentru firmele de tip SRL-D, acreditare din partea ANC, posibilitatea de a se înscrie gratuit în Patronatul Tinerilor Întreprinzători Cluj și multe alte beneficii.
Mai multe detalii pe site-ul http://cursantreprenoriat.ro.
Prinde unul dintre ultimele locuri rămase și dă viață ideii tale de business!