Programul guvernamental de sprijinire a întreprinzătorilor debutanți în afaceri pentru anul 2015 aduce schimbări importante care să faciliteze accesul doritorilor la mediul de afaceri.
Data de deschidere a aplicației electronice pentru accesarea fondurilor nerambursabile cu plafon maxim de 10000 Euro destinate SRL-D 2015 este 24 August și va putea fi accesată pe site-ul Direcției Politici Antreprenoriale și Implementare Programe pentru IMM.

Cele mai importante schimbări pentru anul în curs în ceea ce priveşte programul SRL-D şi accesarea
fondurilor sunt:

  • Limită de vârstă. Dacă până anul trecut vârsta maximă de calificare pentru un întreprinzător debutant era de 35 de ani, în 2015 criteriul de vârstă a fost eliminat.
  • CEC-ul nu mai este singura bancă acceptată ca și intermediar în vederea accesării unui credit care să acopere partea de co-finanțare din partea antreprenorului debutant. Anularea convenției existente cu banca CEC dă acum posibilitatea tuturor băncilor să intervină în procesul de creditare a tânărului întreprinzător, ușurându-i acestuia accesul la fonduri.

Bugetul alocat programului de finanțare este de aproximativ 30 milioane de lei, estimându-se un număr de 600 de beneficiari, comparativ cu 500 înregistrați anul trecut.
Pentru un antreprenor care și-a înființat un SRL-D, cele mai mari facilități oferite de stat pentru acest tip de întreprindere rămân următoarele:

  • Posibilitatea accesării finanțării nerambursabile de maxim 10000 Euro. Pentru aceasta, antreprenorul debutant trebuie să dețină deja suma de 20000 Euro, din care 50% sunt contribuția proprie la dezvoltarea afacerii, urmând ca ceilalți 10000 Euro să îi fie rambursați de către stat prin cereri de plată. Mai exact, este necesar ca antreprenorul să investească mai întâi toată suma de 20000 Euro, iar statul să îi ramburseze apoi jumătate.
  • Scutirea de la plata contribuțiilor de asigurări sociale pentru maximum 4 angajați cu carte de muncă pe perioadă nedeterminată.
  • Scutirea de la plata taxelor de înmatriculare la Registrul Comerțului.

Programul pentru finanțarea SRL-D de 10000 Euro este unul dintre cele mai populare programe de stat pentru sprijinirea IMM-urilor. Dacă și tu vrei să accesezi aceste fonduri care să te ajute să îți dezvolți afacerea, dar nu știi de unde să începi, rezervă-ți un loc la Curs Antreprenoriat!

Vei avea parte de îndrumare și sfaturi utile de business de la traineri specializați și antreprenori cu experiență!

Mai multe detalii pe site-ul http://cursantreprenoriat.ro.